Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изследване на „Прозрачност без граници“ отличи Община Сливен

07 декември 2022 13:19, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 461
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Кметът Стефан Радев ще е гост на годишното събитие на Асоциация „Прозрачност без граници“, на което ще бъдат представени най – добрите практики и успехи в провеждането на политики за ефективност, прозрачност и отчетност на местно ниво. Основен фокус на проявата са най-добре представилите се общини, обект на изследване в местната система за почтеност.

Сливенският градоначалник е поканен да запознае участниците с въведените добри практики за отчетност при изпълнението на европейски проекти. При проведеното от асоциацията изследване „Индекс на местната система за почтеност – 2022“ Община Сливен бе излъчена като пример за управление в посочената сфера.

Събитието ще се състои на 8 декември в София, при широка представителност на национални институции, общини, общински съвети, областни администрации, местни обществени посредници, неправителствени организации, експерти, медии.

Асоциация „Прозрачност без граници” е учредена през 1998 година като първото национално представителство на „Transparency International“ в Югоизточна Европа. През изминалия период асоциацията, като политически безпристрастна и активна гражданска организация, натрупа значителен капацитет за създаване и изпълнение на проекти за противодействие на корупцията, за промотиране на стандартите за добро управление в дейността на публичните институции. Председател на Управителния й съвет е доц.д-р Огнян Минчев, преподавател по теория на международните отношения в СУ „Св. Климент Охридски“. Изп.директор е Калин Славов, преподавател по данъчно и финансово право в същия университет.