Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поздравява студентите от община Сливен послучай Осми декември

08 декември 2022 08:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 510
8 dekemvry

По повод Осми декември кметът Стефан Радев публикува в официалната си фейсбук страница поздравление към студентите за техния празник.

“Уважаеми студенти,

За мен е удоволствие да ви поздравя за вашия празник, който по традиция всяка година отбелязваме на Осми декември! Винаги съм вярвал, че хората, които вървят неуморно по пътя на образованието и науката, са тези, устремили поглед към утрешния ден, към бъдещето и предизвикателствата, които то крие. Пожелавам ви да намерите своето вдъхновение, да мечтаете и да се развивате тук, в Сливен! Бъдете здрави, упорити и следвайте неуморно целите си! Честит празник!”.

Празникът на студентите се отбелязва в България на 8 декември от 1916 г. Честването е отменено след 1944 г., като е заменено със 17 ноември, когато се отбелязва Международният ден на студентите. Отбелязването на празника на датата 8 декември, е възобновено отново през 1962 г.

На територията на Сливен действат две висши учебни заведения. Едното е обединената структура Инженерно-педагогически факултет и Колеж към Технически университет-София. Там към момента се обучават над 1 300 студенти. Второто е - Филиал Сливен към Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна. Там в момента се обучават близо 150 студенти в специалностите “акушерка” и “медицинска сестра”.