Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев връчи наградите на отличените участници в конкурса за есе, посветен на доброволчеството

15 декември 2022 12:21, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 528
Участниците в срещата, проведена с кмета Стефан Радев и комисар Владимир Демирев

Ученички от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ в Сливен спечелиха призовите места в общинския конкурс за есе „Доброволчеството – акт за солидарност в борбата с бедствията и авариите“. На първо място бе класирана Ванеса Колева, второто място си поделиха Седеф Байрамова и Даяна Станева, трета стана Габриела Събева. Поощрения получиха Христина Василева от Спортното училище „Димитър Рохов“, Биляна Георгиева от ПХГ „Дамян Дамянов“ и още трима ученици от гимназията по икономика - Стефан Александров, Веселина Тихомирова, Георги Димитров. Отличията – грамоти, информационни материали и предметни награди, им бяха връчени от кмета Стефан Радев на среща в администрацията.

Градоначалникът благодари на младежите за участието в първия конкурс, който Общината обяви, за да популяризира обществената значимост на доброволчеството. Той подчерта, че в критични ситуации съдействието на доброволците е от съществено значение. „Още в началото на COVID – пандемията, например, Общината създаде хранителна банка, за да се осигурим продукти за карантинираните болни. Много доброволци се включиха. Благодарение на тях Сливен бе едно от малкото места в страната, където всеки получи помощ“, заяви Радев. Кметът отбеляза и отзивчивостта на доброволците от малките населени места в община Сливен, които бяха сред първите, притекли се на помощ на пострадалите семейства при големите наводнения тази есен в Карловския край. „Доброволчеството има и друг голям смисъл: формирането на общност на съпричастност към болките и страданията на другите. Поздравявам ви, че тази тема ви е докоснала!“, каза още Стефан Радев.

Грамоти в знак на благодарност кметът връчи на преподавателите, подготвили учениците от трите гимназии, които се включиха в конкурса - Татяна Душанова /ПГИ/, Гергана Донева /СУ/, Антоанета Динчева /ПХГ/. Грамоти от името на кмета бяха адресирани и до директорите на трите училища.

Гост на срещата бе директорът на РД „Пожара безопасност и защита на населението“ - Сливен комисар Владимир Демирев. „Доброволчеството набира скорост у нас. Това е път, който трябва да се извърви. Разчитаме на вас, младите“, заяви той и съобщи, че всички 18 сливенски есета ще участват в националния конкурс, обявен от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР по повод Международния ден на доброволеца.

Общинският конкурс бе организиран от отдел „Сигурност и управление при кризи“, със съдействието на Младежкия дом в Сливен. „Удовлетворени сме от постигнатите резултати и сърдечно благодарим за проявения интерес, въпреки кратките срокове“, заяви началникът на отдела инж. Снежана Кънева. Тя информира, че през следващата година отделът планира срещи с доброволци от създадените формирования в общината, на които младежите ще могат да научат от първо лице за техните действия в бедствени и други кризисни ситуации. Ще бъдат организирани и други събития, които да информират младите за правилата на действие в такива ситуации.

Снимки

d-1d-2d-3d-4d-5d-6d-7d-8d-9d-10d-11d-12d-13d-14