Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поиска изменение на постановление на Министерския съвет заради бъдеща улица в Сливен

21 декември 2022 16:13, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 415
Стефан Радев

Кметът на Сливен Стефан Радев проведе среща в Министерството на регионалното развитие със заместник-министър Николай Шушков. Радев поиска промяна в постановление на Министерския съвет, която да оправи объркване с финансирането за изграждане на нова улица.

 

Преди няколко месеца Община Сливен поиска от държавата да отпусне средства за цялостното изграждане на улицата. В министерското постановление е записано да се отпуснат средства в размер на 1 милион и 100 хиляди лева, което е 50 процента от исканата сума, но е направено допълнение - за ВиК дейности. Разчетите на Общината сочат, че тези дейности ще са не повече от 200 000 лева. За да се използват средствата по предназначение за цялостно изграждане на улицата е необходима промяна в постановлението. Заместник-министър Шушков пое ангажимент корекцията да се направи след празниците.

 

Планираната нова улица ще свързва булевардите „Хаджи Димитър” и ”Бургаско шосе” и ще преминава през бившето военно поделение. Дейностите по изграждането й са част от поетите ангажименти на общинското ръководство за подобряване уличната инфраструктура, облекчаване на трафика, както и стартиране на дейности по промяна на пустеещите бивши военни имоти. Тepeните ca вĸлючeни в зoнaтa c пyблични фyнĸции, c виcoĸa oбщecтвeнa знaчимocт нa Интeгpиpaния плaн зa гpaдcĸo възcтaнoвявaнe и paзвитиe нa Cливeн.