Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен стартира конкурс за послание вградено в Пилон „Рожен“

09 януари 2023 16:48,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 584
Пилон "Рожен"

Пилон „Рожен“ е национална инициатива, която се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Тя включва кампания за набиране на средства и издигане на най-голямото българското национално знаме на Роженските поляни – като символ на националното единение. В постамента на монументалното съоръжение ще бъдат вградени 28 кратки послания от 28-те административни области на България под мотото „От българите днес – за българите утре“.

Пилон „Рожен“ ще бъде най-високият в Европейския съюз и ще се издига на внушителната надморска височина от 1430 метра. Така българското знаме ще се вижда от километри разстояние. Пилонът на знамето ще бъде висок 111 метра, а самият флаг ще е с размерu 25 х 40 метра и с обща площ 1000 кв. метра.

В основата на Пилон „Рожен“, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, ще бъдат вдълбани двадесет и осемте послания. Всяко от тях ще бъде гравирано на мястото на съответната област и ще остане за бъдещите поколения.

Във връзка с общонационалната инициатива, под егидата на областния управител Минчо Афузов, стартира конкурс за послание на тема: „От жителите на област Сливен днес - за нашите потомци утре!“. Конкурсът се провежда със съдействието на Регионалното управление на образованието и четирите общини на областта.

Според регламента всяко послание трябва да бъде оформено като текст съдържащ до седем думи.

В конкурса за послание могат да участват всички жители на област Сливен, групово или индивидуално. Желателно е посланията да са със специфичен регионален акцент.

Предложенията за послание трябва да бъдат получени до 20 февруари 2023 г. на електронен адрес: pr2.regionsliven@gmail.com .

Посланието, което ще бъде вградено в постамента на Пилон „Рожен" от името на Сливенска област, ще бъде избрано от комисия, председателствана от областния управител и включваща представители на Регионалното управление на образованието, местната власт и културни институции от област Сливен.

Подробности за инициативата и условията на конкурса ще намерите в прикачения файл.

Файлове

Регламент [81.0KB]

Microsoft Word Open XML Document