Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител връчи договорите на спортните клубове от област Сливен, включени в Програмата „Спорт за децата в свободното време"

16 март 2011 11:28,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1835
снимка

На 16 март 2011 г., /сряда/ от 10 часа, в залата на Областна администрация – Сливен, областният управител г-н Марин Кавръков връчи договорите на спортните клубове от област Сливен, включени в Програмата „Спорт за децата в свободното време" на Министерството на физическото възпитание и спорта. Програмата се финансира от държавния бюджет чрез Министерството, което осигурява хонорарите, екипите и рекламните материали на клубовете.

На официалната церемония по връчването на договорите присъстваха и зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров.

Програмата бeше представена от г-н Николай Даков, главен експерт към ведомството за областите Стара Загора, Сливен и Ямбол. Основната цел е създаването на условия и възможности за участие на децата в спортни занимания, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Размерът на средствата за финансиране на проект за провеждане на спортни занимания по един вид спорт е до 10 000 лева.

Програмата „Спорт за децата в свободното време" осигурява безплатни спортни занимания на деца и е актуална от 01 февруари до 10 януари 2012 година. Тя действа в две направления - „Начално обучение по вид спорт" и „Спортни занимания през ваканциите".

За 2011 г. в цялата страна Програмата ще се реализира в 60 населени места на 245 спортни обекта. Ще се проведат занимания по 44 вида спорт. От тях за направление „Начално обучение по вид спорт" - 155 проекта в 57 населени места, а за направление „Спортни занимания през ваканциите" -39 проекта в 20 населени места.

Планираният брой на децата, включени в Програмата за 2011 г. е над 10 000. Децата са разпределени в 700 групи и с тях ще бъдат проведени около 45 000 занимания под ръководството на 418 спортни специалисти/ треньори.

За област Сливен спечелените проекти са 9 на обща стойност 47 000 лв. Заниманията ще се провеждат от Тенис клуб-Нова Загора, АСК „Джудо и джуджуцу”, Спортен клуб „Хаджи Димитър2006”, Карате клуб „Класик” – Сливен, АСК „Лека атлетика”, клуб по спортни танци „Туида”, СК- тенис академия палас, Общински спортен клуб „Сливен – 2000” и Областен клуб „Спорт в училище – Сливен – 06”.

 

 

Снимки

снимкаснимка