Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Единадесетокласници от Спортното училище в Сливен направиха първите си публични изказвания по научен проблем

12 януари 2023 13:19, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди около 1 година, брой четения: 488
111

Публично изказване по научен проблем бе днес темата на час по български език в 11.А клас на Спортно училище „Д. Рохов“ в Сливен. След предаден урок и изпълнени упражнения, дойде ред учениците да приложат знанията си и да представят свои изказвания пред аудитория. Затова часът се проведе като практикум, а гости на събитието бяха директорът на училището Лъчезар Дойчев и заместник-директорът Лидия Петрова.

Учениците подготвиха изказванията си, като избраха между две теми, посочени в учебния метериал: „Парадоксално, но вярно!“ и „Какво науката не може да обясни?“.

След като сами припомниха най-важните изисквания за създаване на публично изказване по научен проблем и бе направено обобщение с видеоматериал по темата, бяха изслушани Цветелина Досева, Никол Шопова и Росен Костов.

В края на часа те получиха одобрението на своите съученици, но и съвети за подобряване на бъдещи свои изказвания от Нели Димитрова, учителят им по БЕЛ, както и от директора Дойчев. Гостът разшири темата и така се получи дискусия, свързана и със спортната психология, важна в обучението на спортистите и бъдещи треньори. В свободен разговор в края се засегнаха и теми за философията на източните бойни изкуства и фалшивите новини, интересни за младите хора.

Интердисциплинарното обучение и връзката с практиката е с важно значение в учебния процес в нашето училище, коментира в края на часа заместник-директорът Лидия Петрова, като изрази своето удовлетворение от подготовката на учениците от 11. А клас.

Снимки

222333444