Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В област Сливен не са достигнати предепидемични нива, съобщиха от РЗИ

12 януари 2023 13:20, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 194
снимка: Велина Василева/Архив

В област Сливен не са достигнати предепидемични нива, въпреки повишените случаи на респираторни заболявания, съобщиха от РЗИ.

 

В област Сливен не са достигнати предепидемични нива, въпреки повишените случаи на респираторни заболявания. Това съобщи пред репортер на БТА д-р Даниела Калева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция (РЗИ). В периода 2 - 8 януари заболяемостта в област Сливен е 149,54 на 10 хиляди души.

 

Броят на регистрираните с грип е много динамичен, преобладава тип А, посочи тя. Най – силно засегнати са децата.

 

РЗИ - Сливен проследява ежедневно динамиката в заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ), извършват се проверки в лечебните заведения за болнична и доболнична помощ, свързани със събиране на данни за разпространението на ОРЗ и грип с цел предприемането на необходимите профилактични и противоепидемични мерки.

 

По данни на РЗИ към днешна дата общият брой на заболелите от COVID-19 в областта е 35, от тях на домашно лечение са 20, хоспитализирани са 15 пациенти. Няма заболели от медицински, педагогически и помощен персонал, както и учащи.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
снимка: Велина Василева/Архив