Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Основно училище „Христо Ботев“ е с изцяло ремонтирана спортна площадка

13 януари 2023 15:14, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 485
Remont

Приключи основният ремонт на спортната площадка в сливенското Основно училище „Христо Ботев“. Дейностите са извършени по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища към Министерство на образованието и науката (МОН). Бенефициент е Община Сливен.

„Радвам се, че проектното ни предложение успя да се класира по програмата на образователното министерство. Училището получи финансиране и ремонтира спортната си инфраструктура. Финансиране получиха и ППМГ „Добри Чинтулов“, където в момента се изгражда изцяло нова спортна площадка и училище „Константин Константинов“, което приключи с ремонта на площадката. Така осигуряваме възможност, повече пространство и мотивация на учениците да спортуват и развиват физическите си умения“, коментира кметът Стефан Радев.

От своя страна директорът на училището Денко Делчев заяви, че това е първият ремонт на спортната площадка от 1987 г. насам, когато е постъпил там първоначално като учител. Той подчерта, че изградената спортна база ще даде повече самочувствие на учениците и възможност за спортни изяви, както и подобряване на качеството на учебния процес в часовете по физическо възпитание и спорт.

Общата квадратура на спортната площадка, която обхваща целия двор на училището, е около 1735 кв.м. Дължината е 55 метра, а ширината - 34 метра. Старата асфалтова настилка на площадката бе изцяло подменена и подсилена. След извършения ремонт се осигурява повече пространство, където могат да се практикуват видовете спорт от задължителната физическа подготовка на учениците.

Основно училище „Христо Ботев“ е с близо 200-годишна история. То е единственото в квартал „Клуцохор“. В него се обучават 530 ученици от първи до седми клас. Началният етап на обучение обхваща 14 паралелки, водени от 14 начални учители и осем възпитатели. Учениците от основния етап са 220, разпределени в 11 паралелки.

Финансирането е по програмата на МОН. То е безвъзмездно и е в размер на над 99 хил. лв.

 

Снимки

RemontRemont