Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областния управител Минчо Афузов и заместник-областният управител Антоний Андонов гостуваха на митрополит Иоаникий

16 януари 2023 19:34,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 328
Митрополит Иоаникий

Областният управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов днес бяха гости на Сливенска митрополия, за да засвидетелстват уважението си към Негово Високопреосвещенство митрополит Иоаникий.

"Инициирахме тази среща, за да Ви пожелаем здраве и една спокойна и ползотворна Нова година, да изразим благодарността си за това, че като духовен баща на три области - Сливен, Ямбол и Бургас, винаги сте били мъдър и всеотдаен в работата си с хората. За всеки човек е важно да има в кого да се огледа, от кого да вземаме пример. За нас Вие сте пример", обърна се областният управител към владиката.

Дядо Иоаникий благодари сърдечно за непринудената визита и благопожела на ръководителите и служителите на Областна администрация здраве, благоденствие и нови успехи. Той приветства усилията на своите гости за утвърждаване на съгласието, сътрудничеството и единодействието в името на хората от Сливенска област. "Винаги трябва да избираме градивното, Доброто, полезното. Защото никой не може да затъмни Слънцето, колкото и да му се иска. То животвори! И винаги трябва да избираме общия път", изтъкна митрополит Иоаникий. "Аз много обичам Сливен. Служил съм тук повече от 50 години. За пръв път дойдох в Сливен на 27 септември 1960 година. Така че от много дълги години съм свързан с този град", сподели още той.

"Изключително приятно е да се общува с един толкова мъдър, посветен и ерудиран човек като сливенския митрополит. Той е забележителна личност", каза след края на срещата областният управител Минчо Афузов. И изрази готовността на Областна администрация да оказва съдействие на Сливенска митрополия и Негово Високопреосвещенство винаги, когато това е необходимо.