Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Делегатите на РАО „Тракия“ обсъдиха на заседание предизвикателствата пред общините за 2023 година

21 януари 2023 10:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 353
Zasedanie na RAO Trakiq

Делегатите на Регионална асоциация на общините (РАО) „Тракия“ вчера си дадоха среща на първото за тази година заседание. То се проведе в Стара Загора и премина в разширен формат - заседание на Управителния съвет и работна среща на кметовете от РАО „Тракия“. Сред присъстващите бе кметът Стефан Радев, който е председател на УС на асоциацията от 2020 г.

В дискусията по актуални за местните власти теми бяха откроени предизвикателствата и затрудненията заради липсата на държавен бюджет през 2023 г. Беше обсъдено и продължаването на прилагане на разпоредби от сега действащата бюджетна рамка.

Сред точките от дневния ред, на които бе обърнато особено внимание, попадна предстоящото работно посещение на делегатите в турския град Истанбул. То е планувано за началото на месец февруари и е по покана на генералния директор на най-голямото водно дружество в Турция „ИСКИ“ - Шафак Баша и на кмета на истанбулския квартал „Сариер“ - Шюкрю Дженк.

Регионална асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ е независимо доброволно сдружение. То е създадено през 1997 г. Основните му цели са насочени към обмен на опит и добри практики между отделните общини за оптимизация на дейността им в полза на гражданите. Община Сливен е член на асоциацията над 20 години.

Снимки

Zasedanie na RAO Trakiq