Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се заседание на Областния щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания

23 януари 2023 16:06, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди около 1 година, брой четения: 684
---

На 23.01.2023 г. се проведе заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания /ОРЗ/, на който присъстваха ръководителите на лечебни заведения за болнична помощ в Сливен и Нова Загора, ЦСМП-Сливен, директор на РЗОК – Сливен, зам. – кметове на общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, председател на „Сдружение на семейните лекари – Сливен“, представители на Регионалното управление по образование-Сливен и Областна администрация-Сливен.

Бяха представени данните за заболяемостта от грип и ОРЗ за периода 16.01.2023г.-22.01.2023г. и се обсъдиха противоепидемичните мерки, засягащи лечебните и учебни заведения.

Към 23.01.2023г. регистрираната заболяемост от грип и ОРЗ в област Сливен е 203,04 на 10 000 души население. Не са достигнати епидемични нива на интензивност на епидемичния процес. Най-засегнати са възрастовите групи 0- 14г. и 30 – 64г.

Продължава проследяването на заболяемостта на територията на областта, провеждането на филтър в детските и учебни заведения и мониторинга на отсъстващите ученици.

С оглед ограничаване на заболяването Регионална здравна инспекция-Сливен препоръчва да се избягва събирането на много хора в затворени пространства, да не посещава работното място, детското или учебното заведение при наличие на симптоми на заболяване, а да се потърси медицинска помощ. Избягвайте самолечението! Рискът от усложнения при грипна инфекция е най-висок при децата и хората с хронични заболявания.

РЗИ-Сливен