» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Криминална хроника Сливен - 24.01.2023 г.

24 January 2023 12:55, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 2 months ago, number of readings: 284
Полиция Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 23.01.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 24.01.2023 Г.

 

Твърдица: Специализирана операция на полицията в Твърдица и служители на РДГ-Сливен, относно противодействието на закононарушенията, свързани с горите, дивечовите и рибни ресурси, ползване и експлоатация на горите. Извършени са проверки на ловци, излезли на ловен излет, в землищата на градовете Твърдица и Шивачево, както и селата Боров дол, Бяла паланка, Жълт бряг. Проверени са 44 ловци и риболовци. Нарушения не са констатирани. С цел превенция на ловните групи са съставени предупредителни протоколи.

Нова Загора: В РУ-Нова Загора е образувано бързо производство за управление на МПС с поставени регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Проверката е извършена на 23 януари, в 14:00 часа, в град Нова Загора, при ежедневния контрол по пътна безопасност. Спрян е товарен автомобил „Форд Транзит“. Полицейските служители са установили, че регистрационните номера, поставени на автомобила, са издадени за товарен автомобил „Скания“.

Сливен: Служители ан РУ-Сливен работят по случай на причинени материални щети по лек автомобил. Сигналът е подаден на 23 януари в 02:00 часа. Лекият автомобил „Опел Зафира“ е бил паркиран пред дома на заявителя в село Самуилово. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Късо съединение в ел.разклонител е причинило пожар в апартамент, в сливенския квартал „Дружба“. Няма пострадали. Сигналът е получен на 23 януари в 07:55 часа, произшествието е ликвидирано в 08,12 часа от 2 екип на РСПБЗН-Сливен. Причинени са щети-челна и бяла техника, мебели, 50кв.м. опушени стени. Спасен е апартаментът.

Късо съединение в ел.инсталацията на постройка, намираща се в местността „Терасите“ край град Сливен, е причината за възникване на пожар. Сигналът е получен на 23 януари в 21:05 часа, произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са черна и бяла техника, 20 кв.м. покривна конструкция, мебели.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков