Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Държавният глава Румен Радев ще насрочи парламентарните избори на 2 април

24 януари 2023 20:50, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 месеца, брой четения: 185
Избори

Държавният глава Румен Радев заяви, че ще издаде указ, с който ще разпусне 48-ото Народно събрание на 3 февруари и насрочва парламентарни избори на 2 април.

"Отчитайки техническите предизвикателства през ЦИК, за които всички вече разбрахте, изборите ще бъдат на първата възможна дата, на която няма да има риск за машинното гласуване и за да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира дали да гласува с машина, или с хартия", посочи Радев и изрази надежда оставащото време да бъде използвано от народните представители, за да докажат, че борбата с корупцията, Планът за възстановяване и устойчивост и европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания.

Президентът още веднъж повтори, че ще говори с всеки един министър от настоящото служебно правителство и тогава ще има конкретна информация за бъдещия служебен кабинет. До момента това, което се знае със сигурност, е, че служебен премиер остава Гълъб Донев.

По-рано през деня БСП върна на президента неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, след неуспех с първия мандат при ГЕРБ и втория - при "Продължаваме Промяната". Радев днес проведе среща и с ръководството на Централната избирателна комисия (ЦИК). "Организацията на предстоящите парламентарни избори трябва да гарантира честността и прозрачността на вота и правата на гражданите", отбеляза на срещата президентът. Пред депутатите в парламента, пък, председателят на ЦИК Камелия Нейкова заяви, че ЦИК има готовност да организира и произведе избори на 2 април.

Източник: DarikNews
Снимка: Станимир Петков