Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев ще участва в Инвестиционна конференция в Истанбул на 26 и 27 януари

25 януари 2023 16:12, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 336
Poseshtenie v Turciq

Кметът на община Сливен Стефан Радев ще участва в Инвестиционна конференция на 26 и 27 януари в Истанбул, организирана от Българската агенция за инвестиции. Сливенският кмет беше номиниран от Националното сдружение на общините в Република България да представи на форума значението на общинската власт за насърчаване на местното развитие. Конкретен интерес е проявен специално към активната дейност на Община Сливен за изграждане на индустриална зона. Това ще даде възможност за презентиране на амбициозния общински проект, за срещи с потенциални инвеститори, за запознаване с организацията на авторитетната промишлена зона „Гебзе“ и създаването на контакти.

Инвестиционната конференция ще бъде от реална полза за новата промишлена зона на града, чието изграждане е в процес на подготовка и е свързано с усилена работа. Заради поетия ангажимент кметът ще бъде възпрепятстван да участва в годишната среща на Мрежата на балканските градове В40, която ще се проведе в гръцката столица Атина също в края на месеца.

По време на Инвестиционната конференция бъдат представени условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България. Целта е страната ни да бъде презентирана като добра дестинация за бизнес вложения. Приоритетно ще се говори за възможностите за инвестиции в секторите „Автомобилостроене и машиностроене“, „Здравеопазване и балнеология“. В рамките на престижния форум е предвидено посещение в голямата индустриална зона „Гебзе“.

Според информация на Българската агенция за инвестиции, на форума ще присъстват Александър Пулев - министър на иновациите и растежа, д-р Асен Меджидиев - министър на здравеопазването, Илин Димитров - министър на туризма, Ангел Чолаков - извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Турция и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. Възможностите за инвестиции ще бъдат представени от представители на успешни компании, инвестирали в България.