Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск`2022 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен към ТУ-София

27 януари 2023 16:44, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 217
Ceremoniq

Четиристотин шейсет и седем абсолвенти от випуск`2022 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен към Софийски Технически университет получиха днес на тържествена церемония своите дипломи. Събитието се проведе в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ и събра на едно място ръководството на висшето техническо училище, представители на академичния състав, на бизнеса, директори и представители на институции в града, студенти, международни партньори, общественици и граждани. Сред присъстващите бе зам.кметът Румен Иванов, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него градоначалникът поздравява всички студенти, завършили успешно обучението си. Той им пожелава още да бъдат вдъхновени, мъдро да отстояват принципите си и да вярват, че най-доброто за тях тепърва предстои. „Този празничен миг е наградата за вашето усилено обучение, усърдна подготовка и несломима воля да се усъвършенствате и ознаменува избора на верния път за бъдещата ви реализация“, пише още в поздравленията от кмета Радев. В тях той използва случая да поздрави също зам.-ректора на „Факултет и Колеж-Сливен“ проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков за дългогодишните усилия и енергия в развитието на основните звена на ТУ-София в Сливен. „През годините Вие успяхте да наложите и да откроите доброто име на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен към Софийския Технически университет, превръщайки го в конкурентно и висококвалифицирано висше учебно заведение. На Вас и целия академичен състав пожелавам здраве, енергия, успехи и още много абсолвенти! На добър час!“, завършва Стефан Радев.

 

Приветствие към всички и най-добри пожелания отправиха още ректорът на ТУ-София проф. дн инж. Иван Кралов, зам.-ректорът на „Факултет и Колеж-Сливен“ проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков и преподаватели.

 

На официалната церемония 62 професионални бакалаври, 100 бакалаври и 305 магистри получиха своите дипломи за висше образование. Във випуска на завършващите са и първите 25 педагози, успешно дипломирали се по специалността „Педагогика”. Част от дипломите на абсолвентите връчи председателят на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет-Сливен Лидия Димитрова, която бе сред официалните гости на събитието.

 

В Сливен има три основни звена на Технически университет–София - Инженерно-педагогически факултет, Колеж – Сливен и Департамент за квалификация и професионално развитие на учители – Сливен. В момента тях се обучават 1295 студенти по образователно-квалификационните степени „бакалавър“, „магистър“, „професионален бакалавър“. Към днешната дата в Инженерно-педагогическия факултет се обучават 30 докторанти. Обучението в Сливен се води от 79 щатни преподаватели, от които хабилитираните са 34. В звената в Сливен има 12 асистенти, 28 главни асистенти, 5 старши преподаватели, 25 доценти, 9 професори. През годините Инженерно-педагогически факултет и Колеж–Сливен развива богата научноизследователска и международна дейност.

Днешната церемония завърши с изпълнения на сливенския Ансамбъл за народни песни и танци.

Снимки

CeremoniqCeremoniqCeremoniqCeremoniqCeremoniqCeremoniq