Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обобщена информация за обявени процедури в изпълнение на инвестициите по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ)

31 януари 2023 10:20,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 314
лого

Към 04.01.2023 г. са обявени две процедури по Компонент 4 „Нисковъглеродна Икономика“ на НПВУ, насочени към подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на националния сграден фонд.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)

В рамките на процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ ще бъде осигурена подкрепа за дейности за подобряване енергийните характеристики на държавни и общински сгради, чрез прилагане на устойчиви интегрирани високоефективни енергийни мерки, с цел достигане на клас на енергопотребление минимум „В“ след прилагане на енергоспестяващи мерки.

Общият размер на средствата по процедурата с ДДС е 408,4 млн. лв., а максималният размер на заявените средства по всеки индивидуален проект варира в границите между 1 000 000 лв. и 8 000 000 лв. Разпределението на средствата е извършено по видове сгради - административни сгради, сгради в областта на културата и изкуството, сгради в областта на спорта, и по групи общини (1-ва група включва десетте големи градски общини, 2-ра група включва 40-те градски общини, 3-та група включва останалите 215 общини, попадащи в дефиницията за селски район).

Допустими за кандидатстване са всички общини на територията на Република България, областни администрации, министерства или друг публичен орган, собственик на съответната публична сграда (централни и териториални администрации), като крайният срок за кандидатстване е 28.04.2023 г.

https://www.mrrb.bg/bg/nasoki-za-kandidatstvane-po-procedura-bg-rrp-4-020-podkrepa-za-ustojchivo

За останалите отворени процедури от НПВУ отворете прикачения файл.

Файлове