Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Лавров: Молдова може да бъде следващата Украйна

02 февруари 2023 18:38, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 198
Руският външен министър Сергей Лавров

Руският външен министър Сергей Лавров отново заплаши Кишинев, заявявайки, че „Западът вече е насочил поглед към Република Молдова да играе ролята на следващата Украйна“ и че Мая Санду „е готова на практика почти на всичко, включително съюз с Румъния“, съобщи „Romania Journal“, цитирайки молдовската телевизия TVR.

„Сега се разглежда Молдова за тази роля. Първо, защото те успяха да поставят начело на страната президент чрез доста специфични методи, далеч от това да са свободно демократични, президент, който иска да влезе в НАТО, има румънско гражданство, е готова да се обедини с Румъния и като цяло е готова почти на всичко“, казва Лавров в интервю за телевизия „Россия 24“ и РИА. Той отговори на въпроса коя от страните около Русия може да последва пътя на Украйна.

Мая Санду многократно се е изказвала в полза на победата на Украйна над Русия и е заявявала, че в противен случай „всички ще бъдат в опасност“. Миналия месец президентът на Република Молдова каза, че „трябва да спрем Русия и да помогнем на Украйна да спечели войната“.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com