Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Криминална хроника Сливен - 06.02.2023 г.

06 февруари 2023 11:37, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 261
Полиция Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 04.02.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 06.02.2023 Г.

 

Нова Загора: 32-годишен мъж е задържан от криминалисти на РУ-Нова Загора за причиняване на материални щети. На 5 февруари е получен сигнал за счупени прозорци на сграда и странично стъкло на лек автомобил в центъра на град Нова Загора. Причинените щети са в процес на установяване. След проведените издирвателни действия извършителят е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

55-годишен мъж от град Нова Загора, водач на лек автомобил „Фолксваген Шаран“, е хванат да управлява с фалшива шофьорска книжка. Проверката е извършена на 5 февруари, в 18:40 часа, на ул. „Петко Енев“, при ежедневния контрол по пътна безопасност. Автомобилът е с прекратена регистрация, като при проверката водачът е представил неистинско свидетелство за управление на МПС-гръцки образец. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен: 35-годиешен неправоспособен водач е хванат да управлява МПС, след като вече има наложено административно наказание за същото нарушение. Проверката е извършена на 5 февруари в село Биково от екип на участък „Запад“, извършващ обход и контрол в малките населени места на община Сливен. В 20:55 часа е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“. Водачът е от град Кермен и не притежава свидетелство за управление на МПС. По случая в РУ-Сливен е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия в дните от 4 до 6 февруари. Оказана е техническа помощ при два от сигналите. Един сигнал е бил недействителен. Своевременно са ликвидирани пожари в комини на къщи, сухи треви и отпадъци, възникнали в частни имоти в град Котел, Сливен, Нова Загора и селата Калояново и Желю войвода, без да причинят преки материални щети.

Небрежност при боравене с печка на твърдо гориво е причината за възникване на пожар в частен имот в село Сборище. Сигналът е получен на 4 февруари в 14:29 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Унищожени са черна и бяла техника, 100 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата.

Днес в РСПБЗН-Сливен са получени 4 сигнала за паднали дървета и клони на главен път І-6 и разкъсан билборд в град Сливен. Сигналите са пренасочени към Община Сливен и Областно пътно управление. Няма причинени материални щети. До момента не са постъпили сигнали, налагащи намесата на екипи на РСПБЗН.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков