Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Седмица, посветена на любовта, в РБ ”Сава Доброплодни”- Сливен

07 февруари 2023 18:03, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 176
РБ „Сава Доброплодни“

От 8 до 14 февруари 2023г., за десета поредна година, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен ще се проведе Седмица на любовта, посветена на празника на влюбените - Св. Валентин, един от най-обичаните от младите хора, а и от всички влюбени празник.

 

Какво е любовта? Любовта е вълнение, вдъхновение, възторг, възраждане... В състояние е да промени коренно света ни. Тя е магията, която ни прави щастливи. Човек се среща с различните лица на любовта през целия си живот и така написва своята любовна история, чрез която доказва, че е живял истински и не е пропуснал незабелязано покрай себе си най-възвишеното и най-чистото чувство.

 

И тази година, на това прекрасно чувство са посветени редица инициативи организирани от РБ ”Сава Доброплодни”. Замислени като провокация за осмисляне на празника „Св. Валентин“, който се счита за привнесен в България, проявите, включени в програмата, целят да предизвикат интереса на все повече млади хора и желанието им да се запознаят с най-четените „вечни“ романи на български и световноизвестни творци вдъхновени и посветени на най-великото чувство, да споделят защо обичат празника и какво е за тях любовта, да се опитат да дадат обяснение за уникалното изпепеляващо, но и съграждащо чувство, съчетаващо копнеж, емоция, отдаденост, което просто идва и преобръща целия ти свят.

 

Програмата в Седмицата на любовта включва: презентации за тийнейджъри на тема: „На крилете на любовта с най-популярните любовни романи“; презентации за историята на празника „Св. Валентин“ и творчески работилници за изработване на картички „валентинки”; дискусия на тема: „Единствената сила в света, която не познава страха, е любовта“ - с участието на дванадесетокласници от ПМГ “Добри Чинтулов“ и Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. За учениците е подготвена и анкета „Какво е любов?”, томбола с любовни стихове и изложба на ръчно изработени картички „валентинки“, посветени на празника.

 

Груповите посещения ще се извършват по предварително уговорен график.

 

На 14 февруари всеки посетител на библиотеката ще получи като дар свитък с прекрасно стихотворение посветено на любовта.