Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен разкри пункт на Детска млечна кухня в село Самуилово

13 февруари 2023 16:46, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 375
Кметът Радев разгваря с майките, които първи взеха храна от пункта в Самуилово

Община Сливен разкри пункт на Детска млечна кухня в село Самуилово. Това е първият пункт извън Сливен.

Раздаването на храната стартира от днес. От услугата се възползваха майки и от близки села. Разкриването на пункта е по предложение на Мелиха Трифонова от село Панаретовци.

„Мои близки от Сливен ползват Детската млечна кухня и са много доволни. Тъй като аз нямам възможност да ходя всеки ден до града, реших да предложа да бъде разкрит пункт в село Самуилово. Радвам се, че се случи и вече получавам разнообразна и полезна храна за детето си от тук. Това е голямо удобство за майките“, каза тя.

Кметът Стефан Радев посети Самуилово и се срещна с майки, ползващи услугите на Детска млечна кухня, с нейния директор Мирослава Костова и кмета на селото Красимир Кръстев.

„Радвам се, че има инициатива от страна на майките. Община Сливен е най-голямата по територия в България и съм доволен, че осигуряваме тази възможност и удобство за родителите, питателна храна за малките деца от Самуилово и близките села“, каза Стефан Радев.

„Имахме нужда от този пункт. Това ще помогне на много семейства и се надявам повече родители от други села да се възползват от услугата“, допълни от своя страна Красимир Кръстев.

Директорът на Детска млечна кухня Мирослава Костова е удовлетворена от факта, че към услугата има интерес от страна на младите майки. Тя благодари на Стефан Радев и Красимир Кръстев за подкрепата и бързата реакция след направеното предложение.

„Храната за децата се приготвя с висококачествени продукти, които имат сертификати за качество. Спазват се всички хигиенни изисквания“, каза още Костова.

Цената, която заплащат родителите, е 1 лев на ден. Менюто включва супа, основно и десерт. Детската млечна кухня в Сливен приготвя и предоставя храна на деца от 10-месечна до 3-годишна възраст. Разполага с десет раздавателни пункта. Първият, където се приготвя храната, се намира в квартал „Даме Груев”. Пунктове има в кварталите „Речица“, „Българка”, „Сини камъни” - в ДГ „Елица”, „Дружба” - в ДГ „Детски Рай”. Раздавателни пунктове има още на пл. „Васил Левски“, в кварталите „Република“, „Клуцохор“ и в центъра - на ул. „Пейо Яворов“. От днес заработи и пунктът в Самуилово, където храна ще се раздава всеки ден от 12,15 до 12,30 ч.

По-късно Стефан Радев и Красимир Кръстев посетиха парка в Самуилово, където наскоро Общината монтира ново осветление.

 

Снимки

Мелиха Трифонова, по чието предложение бе разкрит пункта, дойде от Панаретовци, за да вземе храна за детето сиДиректорката Мирослава Костова заяви, че храната се приготвя само от продукти със сертификат за качествоКметът на общината Ст.Радев и кметът на Самуилово Кр.Кръстев  посетиха парка, където наскоро бе изградено ново осветление