Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Социални услуги, предлагани от община Сливен, попаднаха във фокуса на специалното издание „Като две капки вода за всяко дете“

15 февруари 2023 09:51, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 325
Като две капки вода за всяко дете

Социални услуги, предлагани в община Сливен, попаднаха във фокуса на специалното, благотворително издание на предаването „Като две капки вода за всяко дете“, което се излъчи на 12,13 и 14 февруари. То се реализира съвместно с УНИЦЕФ. Всяко от трите предавания подкрепяше кауза, свързана с продължаване и надграждане на програмите и интервенциите на УНИЦЕФ в България.

По програма на организацията за патронажната грижа в Сливен беше създаден Център за майчино и детско здраве, където се проследява ранното детско развитие .

Предоставят се различни видове подкрепа – здравна информация за качествено отглеждане на бебето, социална работа, обучения, консултации, координират дейностите за преодоляване на различни възникващи проблеми и трудности. От услугите се възползват всички семейства с деца от 0-3 години и бременни жени от цялата Сливенска област.

От месец април миналата година Община Сливен работи по пилотния проект „Гаранция за детето“ на Европейската комисия и УНИЦЕФ. Основната му цел е въвеждането на системен подход към ранната детска интервенция със специален акцент върху децата на възраст между 0 и 3 години с увреждания и затруднения в развитието, както и на лицата, които се грижат за тях. По проекта съвместно работят екипите на „Майчино и детско здраве“, Общностен център Сливен, Сдружение „Лекари на света“, детските градини по проекта - „Надежда“, „Вержин и Хаик Папазян“, „Здравец“ - град Кермен и „Минзухар“ - с. Крушаре и мобилният екип към Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Работят специалисти, които оказват постоянна подкрепа.

Заради успешната съвместна дейност, от УНИЦЕФ отправиха покана към Община Сливен за участие в предаването "Като две капки вода за всяко дете" и служители, работещи по проекта, се присъединиха към гостите на благотворителното издание.

Социалната мрежа в община Сливен е една от най-добре развитите в страната, с основен фокус към децата. През 2021 година кметът Стефан Радев запозна с основните

социални дейности новия представител на организацията в България – Кристина де Бройн. Той беше първият общински кмет, с когото тя се срещна след встъпването си в длъжност. Тогава тя изрази удовлетворение от отличното сътрудничество и съвместната дейност между Община Сливен и УНИЦЕФ. Очаква се идната седмица Кристина де Бройн отново да посети Общината и да се срещне със сливенския градоначалник.

Снимки

Като две капки вода за всяко дете Като две капки вода за всяко дете Като две капки вода за всяко дете Като две капки вода за всяко дете Като две капки вода за всяко дете