Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Голям интерес към щанда на Община Сливен на Международното туристическо изложение "Ваканция и СПА - София 2023"

16 февруари 2023 09:06, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 341
Сливен на Ваканция Спа Експо 2023

Има изключително голям интерес към щанда на Община Сливен в първия ден на 39-то издание на Международното туристическо изложение "Ваканция и СПА - София 2023", което се провежда от 15 до 17 февруари в столицата. Това заяви заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков, който присъства на официалното откриване в сряда. Основен акцент в представянето на Сливен е културният туризъм и възможностите за интересни преживявания. Участието ни в Международното туристическо изложение тази година е под мотото „Сливен - изживей историята, почувствай природата“.

„Отзивите от страна на бранша бяха, че Сливен и обектите му следват съвременните тенденции в туристическото търсене. Приятен и ползотворен разговор направихме с посланика на Кувейт, Н.Пр. Гази Хамед Алфадли, който беше гост на щанда ни и го направихме приятел на Сливен“, каза Марков.

Щандът беше посетен от министъра на туризма Илин Димитров и зам. министъра на културата Пламен Славов. Заедно с тях имаше гости от бивши министри на туризма и чуждестранни посланици.

„Интересът към атрактивния щанд на Сливен от представители на други градове и туроператори е по-голям, в сравнение с миналите участия до сега“, допълни Стоян Марков.

Представителите на РИМ "Д-р Симеон Табаков", Художествена галерия "Димитър Добрович" и Крепост Туида продължават да посрещат посетители на щанда на Сливен и през следващите два дни от изложението. Участието в туристическият форум се финансира от Програмата за развитие на туризма на Община Сливен.

Форумът "Ваканция и СПА - София 2023" е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича водещи компании от страната и света. Изложението е разположено в „Интер експо център – София“, под егидата на Министерство на туризма на Република България. Организатор е „ПРИМ ЕКСПО“. Щандът на Сливен е разположен на централно място в Зала 2.

16.02.2023 г.

Снимки

Сливен на "Ваканция Спа Експо - София 2023"Сливен на "Ваканция Спа Експо - София 2023"Сливен на "Ваканция Спа Експо - София 2023"Сливен - на "Ваканция Спа Експо София 2023" Сливен - на "Ваканция Спа Експо София 2023" Сливен - на "Ваканция Спа Експо София 2023" Сливен - на "Ваканция Спа Експо София 2023" Сливен - на "Ваканция Спа Експо София 2023" Сливен - на "Ваканция Спа Експо София 2023"