Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на Областна администрация се срещна с районния мюфтия Турхан Хасан

16 февруари 2023 18:33,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 327
срещата днес

Районният мюфтия Турхан Хасан днес бе гост на Областна администрация Сливен.

Той се срещна с областния управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов, за да изрази своята благодарност за съпричастността на цялата ни общественост към тежките дни, които преживява турския народ след катастрофалното земетресение на 6 февруари.

„Радвам се, че толкова много хора се отзоваха на апела за оказване на хуманитарна помощ за турския и сирийския народ. Това показва, че добросъседските ни връзки са много трайни и дълбоки. Като Районно мюфтийство ние до момента сме събрали около 80 хиляди лева за пострадалите, както и доста материални помощи. Имаме случаи, в които хора даряват последните си пари, за да помогнат на най-нуждаещите се и страдащи семейства“, каза Турхан Хасан. „Но тази подкрепа не трябва да е еднократна, защото в Турция сега има хиляди бедстващи, бездомни хора“, подчерта той.

От своя страна г-н Афузов заяви, че Областна администрация Сливен е готова да се отзове с логистична или организационна помощ във всеки момент, когато това е нужно. Заместник-областният управител Антоний Андонов добави, че е създаден механизъм, по който администрацията да окаже съдействие за пренасянето и натоварването на събраните в област Сливен хуманитарни помощи.

„В такива моменти човещината излиза напред, съчувствието свързва хората, изглаждат се всякакви несъгласия и предразсъдъци“, изтъкна още областният управител Минчо Афузов. Той припомни, че България е втората държава, успяла да изпрати помощ за Сирия по създадения хуманитарен коридор.

Районно мюфтийство Сливен ще продължи кампанията си за събиране на дарения и неотложна хуманитарна помощ за бедстващите семействата в Турция и Сирия, отбеляза в края на срещата районният мюфтия Турхан Хасан.