Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Благотворителен концерт събра 7 230 лева за параклис в Глуфишево

18 февруари 2023 13:20, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 321
АНПТ "Сливен"

Блестящ концерт с музикални и танцови изпълнения от различни жанрове развълнува публиката в препълнената зала „Сливен“ в петък вечерта. Благотворителното събитие, организирано от кметството в село Глуфишево с подкрепата на Община Сливен, бе част от дарителската кампания за изграждане на първия православен храм в населеното място. Всички 350 покани бяха изкупени. С постъпленията от тях и постъпили суми в дарителските кутии бяха събрани 7 230 лева.

Кметът на общината Стефан Радев благодари на изпълнителите и на присъстващите на концерта, че са подкрепили родолюбивата, духовна кауза на жителите и кметството в Глуфишево. От името на сливенския владика Иоаникий начинанието благослови заместникът му епископ Иеротей. Благотворителният концерт уважиха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков.

С много аплаузи бяха наградени изпълненията на АНПТ „Сливен“, ДЮФА „Тракийче“, Школата по народно пеене, гайдарят Неделин Желев, СКА „Стефан Данчев“, балет „Грация“, КСТ „Туида“, балетната школа „Пети па“, рок-група „Монолог“, групата за народни танци към читалището в Глуфишево, както и водещите от театрална трупа „Опит за летене“.

Новият православен параклис ще носи името на свети Георги Победоносец. Градежът ще е върху общински терен, застроената площ – 71 кв.метра, съобщи кметът на Глуфишево Георги Кънев. Проектът е готов, издадено е строително разрешително. Първоначалната прогнозна стойност за грубия строеж, отпреди година, е била за 72-73 хил.лева. Освен постъпленията от благотворителния концерт, от други дарения са събрани 10 000 лева. Кампанията продължава.

Очаква се първата копка на параклиса да е в края на май – началото на юни.

Снимки

Кметът Стефан Радев Епископ Иеротей, заместник на дядо Владикак-1к-2к-3к-4к-5н-6к-7