Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ-Сливен се включи във възпоменателната церемония по случай 150 години от гибелта на Васил Левски

19 февруари 2023 15:13, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди около 1 година, брой четения: 450
-----

Възпоменателна церемония по случай 150 - тата годишнина от гибелта на един от най-великите синове на България - Васил Иванов Кунчев – Левски се проведе на едноименния площад в Сливен.

Общински съветници от ГЕРБ Сливен, представители на общинското ръководство и младежката организация, членове, и симпатизанти поднесоха цветя и се преклониха пред паметника на Апостола. В общоградската възпоменателна церемония се включиха още кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директори и управители на държавни и регионални институции, ученици, много жители и гости на града.

В приветственото си слово кметът заяви, че 19 февруари е една от най- тъжните дати в българската история. „Левски е визионер, който преди повече от век и половина говори за чиста и свята република, за равенство на хората, етническа толерантност, за върховенство на закона. Понятия и идеали, които са живи и днес“, каза Стефан Радев.

Отбелязването на 150 години от гибелта на Васил Левски започна вчера с панахида и многолюдно факелно шествие. 150-те факлоносци преминаха по главната улица на града и достигнаха до площад „Васил Левски“. Те бяха следвани от кмета Стефан Радев, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете на Сливен, областния ръководител на ГЕРБ Десислава Танева, народния представител в 48-то НС Мария Белова, общински съветници от ГЕРБ, граждани. Шествието води военен духов оркестър. На площад „Васил Левски“ ученици поднесоха гирлянд на паметника на Дякона.

Днес кметът Стефан Радев благодари на всички граждани, които се включиха във факелното шествие. „Радвам се, че имаше толкова много млади хора сред факлоносците, което показва, че той не е просто портрет в класните стаи, а продължава да живее в нас. Името на Левски се е превърнало в символ на безграничните възможности на човешкия дух. Името му ни прави отговорни, прави наш дълг да продължаваме неговото дело, да отстояваме неотклонно българските национални идеали, интереси, история, дух. Дължим го на него – на Левски, дължим го на нашите деца, на България", каза още Стефан Радев.

Проявите се организират от Община Сливен, в партньорство със Сливенска митрополия и Центъра за подготовка на специалисти.

 

Снимки

-----------------------------------------------