Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Списък на сдруженията, одобрени за финансиране от Община Сливен за енергийно и техническо обследване

21 февруари 2023 11:13, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 506
Spisuk

На сайта на Община Сливен е публикуван списъкът на сдруженията на собствениците, одобрени за общинско финансиране за енергийно и техническо обследване. Линкът е: https://mun.sliven.bg/etazhna-sobstvenost

Списъкът включва 80 сдружения. Един от блоковете в кв. „Сини камъни“ е кандидатствал с две сдружения. Така окончателният брой на подалите заявления е 81. Одобрените от комисията са 80, а едно е отхвърлено заради нередности в документацията. Сдруженията, които след това не кандидатстват по националната програма за енергийна ефективност, трябва да възстановят отпуснатите общински средства.

По предложение на кмета Стефан Радев сумата за подпомагане е в размер на 1 милион лева, която заради повишения интерес няма да е достатъчна, за да бъдат удовлетворени всички желаещи. На заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе на 23 февруари – четвъртък, в дневния ред е включено предложение сумата да се увеличи със 100 хиляди лева. По този начин ще бъдат оправдани очакванията на всички сдружения, които желаят да кандидатстват по националната програма за енергийна ефективност и са подали документи за подпомагане от Общината за необходимите предварителни обследвания.

Всички одобрени ще подпишат договор с Община Сливен. Сдруженията ще бъдат уведомени за датата на подписване.

Важно е собствениците на жилища да знаят, че дори и да не бъдат одобрени по националната програма, техните сгради ще получат важни документи от обследването, което Общината подпомага. С енергийното обследване и техническия паспорт ще може да се кандидатства и по следващи програми, ще остане техническият паспорт, който е задължителен за сградите, макар и сроковете да бяха отлагани.