Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Техническият проект за обновяването на Колодрума в Сливен е готов

22 февруари 2023 09:59, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 351
проект Колодрум Сливен

Техническият проект за цялостно обновяване на Колодрума в Сливен вече е изготвен, което е много важен етап от реализиране на идеята за възстановяването и превръщането му в многофункционално и модерно съоръжение. Това стана ясно по време на работна среща при кмета Стефан Радев с главния архитект Виктор Дойчинов, заместник-кметове и специалисти от Общината. Предстои разглеждането на проекта от експерти за всяка отделна техническа част. Ако постъпят предложения от тяхна страна, подробностите ще бъдат обсъдени на предстояща среща с главния проектант.

„Идеята е Колодрумът, освен като спортен обект, да се превърне в многофункционално съоръжение за провеждане на културни и спортни мероприятия през цялата година за всички граждани на Сливен“, каза кметът Стефан Радев.

През 2021 година Община Сливен обяви конкурс за идеен проект за възстановяване на съоръжението, който включваше и благоустрояване на прилежащите площи. В журито участваха архитекти от цялата страна, излъчени от Камарата на архитектите в България. Те класираха на първо място идейният проект на „Ателие М плюс“, който послужи като основа за изготвяне на техническия проект.

Снимки

проект Колодрум Сливенпроект Колодрум Сливен