Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какви акумулатори за мотори ще намерите в MAXCAR?

23 февруари 2023 13:08, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 568
BANNER BIKE BULL AGM YTX4L-BS 3AH 50A R+

Двуколесните МПС, като скутери, мотори, мотопеди с двигател с вътрешно горене имат електрическа система за стартиране, в основата на която стои специален акумулатор. Какво е характерно за подобни батерии и предлаганите в онлайн магазин Maxcar видове?

 

Какви акумулатори се използват в моторите?

Мотопедите, скутерите и подобните на тях двуколесни превозни средства се експлоатират както на равни асфалтови терени, така и офроуд. В такива случаи възникват условия на силни вибрации, промяна в позицията на мотора, при падане или друго, както и случаи на дълбок разряд, при невъзможност за стартиране от първия път.

В много случаи, такива МПС се съхраняват на открито, дори и през зимата, а както знаем, акумулаторите са чувствителни към ниските околни температури. Това изисква употребата на специално проектирани, устойчиви на подобни условия, батерии.

 

Какви 12V видове ще откриете в онлайн магазина на Maxcar?

Срещаните в раздела на сайта добри акумулатори за мотори са с последно поколение технология, осигуряваща максимална дълготрайност и работа в различни условия:

AGM (Absorbent Glass Mat) – осигуряват високи стартови токове, дори и в условия на ниски околни температури. Понасят нисък саморазряд и издържат безпроблемна работа в рамките на 5-10 години. Устойчиви са на до 400 зарядно-разрядни цикъла;

Calcium – приблизителният им експлоатационен период е около 5 години и са с поносимост към презареждане, тъй като издържат до 15V. Имат добро съотношение между капацитет и размери на корпуса, устойчиви са на нисък саморазряд и в 90% от случаите са необслужваеми;

GEL – отличават се с гелообразния си електролит, което им позволява оптимална работа в различна позиция на корпуса. Имат компактни размери, необслужваеми са и поддържат до 700 цикъла на зареждане-разреждане;

Lithium-Ion (Li-ion) – това са надеждни и безопасни акумулатори за мотори, издържащи до 1000 работни цикъла в широк температурен диапазон. Имат нисък саморазряд и бързо се зареждат.

 

Кои са важните особености при избора на подходящия?

Основните характеристики при избора на акумулатор за мотори, като стартовия ток и капацитета, трябва са свързани с препоръчаните от производителя на мотоциклета параметри. Стартовият ток е този, който е необходим за стартиране на двигателя и който батерията освобождава за кратко време. Капацитетът е количеството съхранено електричество при 100% заряд. От него зависи колко пъти ще можете да стартирате двигателя с един пълен заряд.

Препоръките са да пазарувате от специализираните онлайн магазини с голям процент потребителски отзиви и тези, които предлагат продукти от оторизираните за страната на отделните марки дилъри. Такива търговци предлагат гаранция на продуктите си.