Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината планира обновяване на Дома за стари хора в Сливен

24 февруари 2023 13:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 368
Remont

Като следваща стъпка в подобряването и разширението на социалните услуги, които предлага, Общината ще кандидатства с проект за обновяване на Дома за стари хора в Сливен. Предложението бе подкрепено по време на вчерашната редовна сесия на местния парламент в Сливен.

Проектът ще бъде подаден по процедура, свързана със строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане на съществуващите домове за стари хора към Национален план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/. Целта на процедурата е всички съществуващи домове за стари хора да се приведат в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст по отношение на специализираната среда за предоставянето на услугата. Съгласно Закона за социалните услуги, всички домове за стари хора следва да се реформират в съответствие със стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст, определени в Наредбата за качеството на социалните услуги, в срок до 1 януари 2025 г.

Проектът за Дома за стари хора в Сливен предвижда ремонтни дейности, вътрешни преустройства, реконструкция, пристрояване и доставка на оборудване. Всички разходи, свързани с изготвяне на енергийни и технически обследвания, инвестиционен проект, строително-монтажни работи, доставка на оборудване и други за изпълнението на проекта, са допустими за финансиране по процедурата.

Крайният срок за кандидатстване е 17 март 2023 г.