Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Основно училище „Д-р Иван Селимински“-Сливен отбеляза 115 години от своето създаване

02 март 2023 08:00, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 467
115 години ОУ "Д-р Иван Селимински"-Сливен

Основно училище „Д-р Иван Селимински“ отбеляза 115 години от своето създаване с редица прояви. Кулминацията на честванията беше тържествен концерт, проведен на първи март в Драматичен театър „Стефан Киров“. Препълнената зала събра бивши и настоящи учители, ученици, родители, граждани и съмишленици. Сред официалните гости на събитието бяха кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и др.

„По дългия си път на развитие, вашето училище зае и отстоява достойното си място с професионален екип, отдаден на просветната си мисия. Училище, в което учениците не само получават богати и базови знания за продължаване на своето образование, но и разкриват своята идентичност и творчески способности. Вярвам, че най-големият атестат за едно училище е успешната реализация на неговите ученици и в това отношение училище „Д-р Иван Селимински“-Сливен има много с какво да се гордее. Хиляди са момчетата и момичетата, които са учили в него и са пример за успешно реализиране в живота“, заяви градоначалникът. Той пожела на целия педагогически екип и на учениците упоритост, да надграждат постиженията си и да продължават да чертаят богатата история на училището.

Директорът на Основно училище „Д-р Иван Селимински“-Сливен Донка Славова благодари на кмета, на гостите на събитието, на своите колеги и на учениците за съвместната и ползотворна работа през годините.

„Сърцата ни се изпълват с гордост и умиление, защото 115 години сме част от историята на българската просвета. Нека се радваме на днешния ден с присъствие и мъдрост, оценявайки непреходността на просветното дело. Да си част от екипа на трето училище е привилегия и гордост. Щастлива съм, че имам тази чест“, каза Славова.

В програмата на концерта бяха включени музикални и литературни изпълнения на ученици от училището и техни връстници от художествени школи в града.

Училището носи името на родения в Сливен виден български възрожденец д-р Иван Селимински. Обществен и политически деец, участник в националноосвободителното движение и църковно-националните борби, учен и лекар, дарител за народна просвета.

Снимки

115 години ОУ "Д-р Иван Селимински"-Сливен115 години ОУ "Д-р Иван Селимински"-Сливен115 години ОУ "Д-р Иван Селимински"-Сливен115 години ОУ "Д-р Иван Селимински"-Сливен