Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обръщение на областния управител Минчо Афузов по повод 3-ти март, национален празник на Република България

03 март 2023 08:30,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 361
Минчо Афузов

Уважаеми жители на област Сливен,

Скъпи съграждани,

Отново е Трети март и ние свеждаме чела пред подвига на героите, извоювали свободата на България с цената на лишения, несломимо упорство и гордо пролята кръв.

Трети март е денят на националното ни възкресение, след петстотин години робство и забвение. Трети март е символ на победата на мечтата над мракобесието, на надеждата над теглилата на роба, на идеала - над раболепието и отчаянието.

Затова днес си припомняме тихия и свят героизъм на знайните и незнайни монаси, селяни и учители, свещеници, хайдути и поети, войводи, четници и хъшове, безпримерния подвиг на българското опълчение, братската саможертва на мужиците и войниците, на офицерите, генералите и руското дворянство, на румънските, финландски и полски воини, вградили костите и раните си в пътя към Шипка и Сан-Стефано.

Вечна памет и поклон!

Наш дълг е да помним, да се проверяваме и да заслужим епичната саможертва на всички онези, които дръзнаха да се изправят срещу мощта на една империя, срещу потисничеството и унижението. За да ни има нас, днес. За да я има България.

Нека бъдем достойни за тяхното дело!

Честит празник!

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен