Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трето поредно обучение на учители от ПГМ – Сливен 27-28.02.2023г. 01.03.2023г. Сливен АУТО

06 март 2023 10:21, Костадинка Георгиева (ПГ по Механотехника)
Излъчване: ПГ по Механотехника преди около 1 година, брой четения: 984
123

На 27.02.2023 година в ПГМ – Сливен стартира третото поредно тридневно обучение на учители по проект BG05M2OP001-2.014-0001 „Подкрепа за дуалната система на обучение“

Дейност I

Дейности в подкрепа на училищата, осигуряващи дуална система на обучение

Поддейност 1.1. Обучения за повишаване на квалификацията и компетентностите на учителите и на преподавателите по професионална подготовка, включително теоретично и практическо обучение.

Целта на това обучение е учителите по професионална подготовка да надградят и усъвършенстват методите си на преподаване, новите техники и технологии в транспорта и приложат в най кратки срокове в обучението на учениците от дуалната форма на обучение, с което се гарантира ефективността на обучението на учениците.

Обучението на учителите се провежда от старши преподавателя от ТУ – Сливен Ангел Кръстев. На откриването на обучението присъстваха г-жа Ива Тарагошева ст. експерт професионално образование и г-жа Татяна Петкова директор на гимназията.

Обучението бе разделено в три раздела:

I раздел - 8 ч.

Системи за конструктивна безопасност на автомобилите.

Съвременни и иновативни методи. Видове хибридни задвижвания. Оценка и анализ на съществуващите хибридни автомобили.

II раздел - 8 ч.

Тенденции в съвременното автомобилостроене. Дигитално табло за управление. Електрификация на автомобилите. Автономно управление.

III раздел - 8 ч.

Практическо обучение в Сливен АУТО официален представител на Ситроен.

 

Продължителността на обучението е 24 учебни часа разпределени в три дни, съобразено с ангажираността на желаещите учители да се включат в обучението, като два дни в ПГМ – Сливен 27 и 28.02 и един ден в Сливен АУТО на 01.03.23г., за практическо обучение.

Партньор на ПГ по механотехника в изпълнението на проекта е фирма Сливен – Ауто официален представител на Ситроен за България. Всеки успешно обучен учител по професионална подготовка получи удостоверение за проведено обучение на учителя/учителя-методик за повишаване на квалификацията и компетентностите. Фирмата ще осигури реални работни места за 13 ученици в 11 и 12 клас. Предстои обучение на трима наставници от Сливен АУТО.

Снимки

234345456