Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се срещна с представители на европейски младежки организации

14 март 2023 12:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 384
Erazum +

Представители на европейски младежки организации, работещи по Еразъм бяха посрещнати от кмета Стефан Радев в Община Сливен. В състава на делегацията участваха младежи от четири страни – Гърция, Италия, Полша и домакините от България.

Посещението в Сливен е част от проект за обмяна на опит за работата на различните институции в тези европейски държави.

Кметът Радев приветства с добре дошли гостите. Той посочи, че младите хора са в центъра и фокуса на голяма част от политиките на Община Сливен. Традиционно, на 9 май всяка година, когато се чества Деня на Европа, представители от Младежки дом – Сливен гостуват в Общината. Поводът е инициативата „Управляваме заедно“, в която ученици от сливенски училища „поемат“ за един ден управлението на Общината и на местния парламент.

„Радвам се, че днес младите хора имате възможности да пътувате и да установявате контакт с връстниците си от Европа. Това разширявате кръгозора и познанията ви, дава ви възможност да се докосвате до различни култури и да създавате нови приятелства. Надявам се тук да се чувствате добре и да имате желание да посетите Сливен отново“, заяви още кметът

Както в България, така и в останалите три страни, се водят разговори за перспективите на младите хора, взаимодействието на младежките организации с местните и държавни власти за подпомагане на гражданската активност, активността от младежите и алтернативите през тях в градовете. Основната идея на проекта е да обхване и обедини по-голям брой училища за младежки обмен от четирите държави, които да си партнират в общите инициативи.

По време на срещата се проведе дискусия и се представиха добри практики от общината, извърши се обмен на идеи и опит между младите хора на Сливен и международните партньори.

В разговорите се включиха още зам.кметът инж. Стоян Марков, Анелия Иванова от Младежки дом-Сливен и председателят на Академията за активни младежи и модератор на срещата - Станислава Григорова. През утрешния ден гостите ще посетят Късноантична и средновековна крепост „Туида“.

Проектът е финансиран от КА2 - програмата на Европейския Съюз - Еразъм+ и се казва “First Step To Europe” Първа крачка към Европа. Той включва провеждане на срещи с младежи, на работни ателиета в училища, младежки фестивали и представители на властта от партньорските държави.

 

 

Снимки

Erazum +