Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МОТИВИРАНИ УЧЕНИЦИ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА НЕМСКА ЕЗИКОВА ДИПЛОМА І-ВО НИВО (DSD I)

14 март 2023 14:49, Ефросина Кисьова (ПГПЗЕ "Захарий Стоянов")
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди около 1 година, брой четения: 951
DSD

На 09.03.2023 г. в залата на Регионално управление на образованието - Сливен се състоя тържествено подписване на Договор между Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ – гр. Сливен и Консултантския отдел по немски език към посолството на Република Германия в Република България, за подготовка и провеждане на изпити по немски език за Немска езикова диплома I-во ниво.

 

На събитието присъстваха г-жа Сибиле Шабанска, регионален координатор за училищата с немска езикова диплома за Източна България, г-н Стефан Радев, кмет на община Сливен, г-н Боян Аксаков, началник на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в Регионално управление на образованието - Сливен, експерти от РУО - Сливен, г-жа Ефросина Кисьова, директор на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ - Сливен, учители по немски език, ученици, родители, гости.

 

От името на д-р Кристиана Добрева-Станкова, началник на РУО - Сливен, участниците в тържественото събитие бяха приветствани от г-н Боян Аксаков. В обръщението си към присъстващите той благодари на всички, които са направили възможно подписването на договора за подготовка и провеждане на изпитите за немска езикова диплома І-во ниво и подчерта, че тази стъпка дава нови шансове за развитие и реализация на децата в България и в чужбина.

 

След официалното подписване на договора между директора на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен и регионалния координатор за училищата с немска езикова диплома за Източна България, талантливите ученици от Езикова гимназия – Сливен, подготвени от своите учители, поздравиха гостите с вдъхновяваща програма, в която изявиха знанията и уменията си на немски език, показаха своите музикални и танцови способности.

Снимки

DSDDSDDSDDSDDSDDSDDSDDSDDSDDSDDSDDSDDSDDSD