» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Да си спомним за художника Драгомир Драганов

16 March 2023 21:34, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 1 week ago, number of readings: 418
Представяне на изложбата

На 16 март, в сливенската галерия „Май“, бе открита възпоменателна изложба-графика на художника Драгомир Драганов.

Драгомир Драганов е роден през 1960 г. в Сливен. Творческата му дейност започва още от юношеските му години с участия в редица младежки и окръжни изложби, както и ателиета на открито, провеждани през годините в родния му град Сливен. Негово дело е изографисването на основните осем икони в църквата „Свети Архангел Михаил“ в пловдивското село Пъдарско.

Работил е като художник в ТПК „Българка“ и в „Българска фотография. През трудовия си път е изработвал светлинни реклами и рекламни стени на редица обекти в Сливен и региона. Последните му публични изяви са свързани с изложбата, организирана през 2017 г. от СБХ – представителство Сливен под надслов „Рисунката“ и участието му в категория „Графика“ на Националната изложба-конкурс за изобразително изкуство, провела се през 2018 г. в град Сливен. Драгомир Драганов е член на дружеството на художниците в град Сливен. Понастоящем негови творби са притежание на частни колекции в България, САЩ, Канада, Австрия, Гърция.

Художникът Драгомир Драганов умира през 2019 година на 59-годишна възраст.

В настоящата възпоменателна изложба са представени графични творби и няколко абстрактни рисунки на Драгомир Драганов.

На представянето на експозицията присъстваха много гости, сред които бяха и негови родственици.

Изложбата ще остане в галерия „Май“ до 23 март.

Текст, снимки и видеоклип: Станимир Петков

Photos

...............................................Картини от изложбатаКартина от изложбатаЧаст от присъстващите на откриването на изложбатаЧаст от присъстващите на откриването на изложбата...............................................Посетителите разглеждат изложбата...............................................