Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Камбанарията на Ямболския храм „Св. Георги" се нуждае от спешен ремонт

18 март 2023 17:30, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 151
Ямбол

Камбанарията на Ямболския храм „Св. Георги" се нуждае от спешен ремонт. За да бъде подменено дървеното стълбище са необходими около 20 хил. лева.

Църковният храм в най-стария ямболски квартал Каргон е възстановен след опожаряване през далечната 1881 година. През годините църквата многократно е била ремонтирана, като в повечето случаи средствата са събирани чрез дарителски кампании, разказва отец Стоян.

"Ямболлии не веднъж са помагали на нашите инициативи, благодарение на тях оправихме покрива, надяваме се да помогнот и сега.

Купулът и фасадата на камбанарията са рементирани преди няколко години, но дървеното стълбище в нея е в окаяно състояние. От Църковното настоятелство имат готов проект за нова конструкция.

"Ще бъде всичко метално вътре, само площадките ще са от дърво, но ще бъдат греди- дебели, здрави, за да издържат на времето."

От църковното настоятелство се надяват ремонтът да стане факт още преди Великден.

"Не говорим само за парични средства. Ако някой може да предостави и материали, ще бъдем благодарни. Убедени сме, че и това дело ще приключи по най- добрия начин."

Източник: Радио/TV 999