Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Задържани са 12 души при спецакция във Варна, иззето е голямо количество дрога

18 март 2023 18:46, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 127
Арест

При спецоперация, проведена вчера, в момент на сделка, са задържани четирима души с 934 грама метаамфетамини, съобщи днес директорът на полицията във Варна старши комисар Атанас Михов. Той уточни, че са претърсени 6 адреса, единият от които в София, както и три автомобила. При обиските са открити кокаин, хероин, амфетамин, метаамфетамин, марихуана, електронни везни, както и сумата от 600 лева. Общото количество на намерената дрога е килограм и 120 грама.

Задържани са общо 12 души, на възраст между 15 и 62 години, допълни Михов. По думите му част от арестуваните са криминално проявени. На един от претърсените адреси полицаите са намерили списък с имена, ЕГН и адреси. Михов каза още, че групата е наблюдавана около 2 месеца и за разбиването й са използвани всички предвидени в закона методи.

Прокурор Радослав Лазаров допълни, че тази сутрин пред съдия са разпитани двама изключително важни свидетели.

Към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици са привлечени петима от задържаните, двама от които непълнолетни, предадени на инспектори от Детска педагогическа стая. Един от тях е неосъждан и е под парична гаранция, допълни Лазаров. По думите му другите двама са осъждани, като единият, който според прокуратурата е ръководил групата, е действал при условията на опасен рецидив. Прокурор Лазаров уточни, че двамата са задържани за срок до 72 часа и в понеделник ще бъдат внесени искания за задържането им под стража.

За намерения списък с имена и ЕГН, той посочи, че най-вероятно материалите ще бъдат изпратени до компетентната Районна прокуратура, за да бъде направена проверка за евентуално купуване на гласове.