Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна ремонт на канализационните отклонения на два жилищни блока

22 март 2023 11:19, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 312
ремонт - 1

От днес започва ремонтът на канализационните отклонения на блок №1 в квартал „Сини камъни“ и блок №35 в квартал „Дружба“. Кметът Стефан Радев посети двата обекта и заяви, че с ремонтите ще се реши дългогодишен проблем на живеещите в сградите. Дейностите са част от инициатива на Община Сливен за подмяна на стари и неработещи канализационни отклонения за жилищни блокове и подобряване условията за живот на сливенските граждани, въпреки, че живущите са собственици на част от отклоненията, а на друга част ремонтите са ангажимент на ВиК

Блок № 1 в „Сини камъни“ е построен през 1983 г. Площадковата мрежа и шахтите са постоянно затлачени, отпадъчните води се връщат обратно в сутерена, като заливат складовите помещения. Ежемесечно се търсят услугите на „ВиК-Сливен“, но ефектът е временен. При обследване на канализацията се констатира, че скоростта на оттичане на отпадъчните води от блока е под допустимата, поради липса на наклон между съществуващите ревизионни шахти. Предвижда се да се изпълни нова площадкова канализация с полипропиленови тръби с диаметър 315 мм с обща дължина 69 м и шест канализационни отклонения с PVC тръби. Блокът е един от санираните през 2018 г по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, но проблемът с неработещата канализационна система за блока не бе решен. Сега, с изпълнението на този строеж, за живеещите там ще бъдат осигурени комплексни комфортни условия на живот. Ремонтът на канализационното отклонение е на стойност 100 200 лева, а срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

Съществуващата изградената канализация на блок № 35 в „Дружба“ е затлачена, с пропаднали ревизионни шахти, които не изпълняват предназначението си. С предстоящото изпълнение на канализационното отклонение за жилищния блок се предлага замяна на съществуващия канализационен клон и отклонения от бетонови тръби с двуслойни муфирани тръби от полипропилен с дължина 110 м и с диаметър 315 мм, с ново трасе на заустване към канализационната мрежа на Сливен, както и подмяна на съществуващите осем сградни канализационни отклонения с дължина 70м ( по 2 броя за всеки от входовете). Стойността на дейностите е над 120 000 лева, а срокът за изпълнение е също 60 календарни дни.

Снимки

ремнт - 2ремонт - 3ремонт - 4ремонт - 5