Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЦИК публикува методическите указания за гласуването с хартиени бюлетини и за машинния вот на 2 април

22 март 2023 12:08,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 308
лого

Централната избирателна комисия публикува Методическите указания по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии за изборите за народни представители на 2 април 2023 година.

На сайта на ЦИК : https://www.cik.bg/, в раздела „Разяснителна кампания“, са публикувани видео и аудио клипове с инструкция как да се упражни машинен и хартиен вот от избирателите.

В раздела „Машинно гласуване“ е инсталиран симулатор, на който избирателите могат да изпробват начина за машинно гласуване.

В раздела „Методически указания“ са публикувани Инструкция за тест на видеоизлъчването в предизборния ден и Инструкция за видеоизлъчването в изборния ден, които ще намерите в прикачените файлове тук.

Методическите указания на Централната избирателна комисия за работата на секционните избирателни комисии преди, по време и след приключването на изборния ден също може да разгледате и изтеглите от прикачените файлове.

При въпроси и сигнали относно изборния процес може да се обръщате към Районната избирателна комисия в Сливен ( https://rik21.cik.bg/ns202304 ), както и към Областна администрация Сливен ( тел: 044-663-202, e-mail: governments@regionsliven.com )

Файлове