Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

14 сдружения на собствениците вече получиха парите си за обследванията от Община Сливен

24 март 2023 08:00, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 359
---

Първите 14 сдружения на собствениците в Сливен вече получиха средствата си от предвидените 50 процента общинско подпомагане за извършване на енергийно и техническо обследване. Продължава приемането в Община Сливен на приемно-предавателните протоколи на останалите сдружения и технически паспорти, на база на които се сключва договор за финансовата подкрепа.

Сдруженията, които кандидатстват за общинско финансиране са 80. Припомняме, че по предложение на кмета Стефан Радев окончателният размер на сумата за подпомагане е в размер на 1 милион и 200 хиляди лева.

В Общината са внесени и първите 7 пакета документи за кандидатстване по националната програма и подаването им в системата ИСУН. Важно е собствениците на жилища да знаят, че дори и да не бъдат одобрени от Министерството на регионалното развитие по националната програма, техните сгради ще получат важни документи от обследването, за което Общината ги подпомага. С енергийното обследване и техническия паспорт ще могат да кандидатстват и по следващи програми. Те ще имат вече и технически паспорт, който е задължителен за сградите, макар и сроковете да бяха отлагани.