Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още една детска градина е възстановена след ураганните ветрове

24 март 2023 11:37, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 284
Детската градина в село Ковачите

Общината възстанови покривите на двете сгради на детска градина „Снежанка“ в сливенското с. Ковачите. Това стана след сигнал от кмета на селото за появили се течове в детското заведение, независимо от падналите слаби валежи в края на януари.

По сигнала бе извършена незабавна проверка от експерти на отдел „Сигурност и управление при кризи“ съвместно с членове на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

При огледите на място бе констатирано, че причините за течовете, ведно с настъпили частични увреждания по вътрешните помещения, са безвъзвратно настъпили увреждания по покривите на двете сгради. Те са настъпили при ураганните ветрове през януари и февруари, които достигнаха скорост над 30 м/сек. Нанесените поражения и щети бяха повече върху високата сграда на детското заведение.

Двете сгради функционират едновременно. За заниманията на децата са обособени помещенията във високата, а в ниската сграда се помещават кухненския блок и склада за хранителни продукти, за чието съхранение спазването на изискванията на здравните контролни органи са абсолютно задължителни.

В създалата се обстановка при следващи, дори и слаби валежи от дъжд, съществуваше риск отново за течове. А това би довело до увреждане на имущество, офис обзавеждане, техника, документация и би нарушило нормалния ритъм на работа на детската градина.

Със заповед на кмета Стефан Радев бяха изпълнени неотложни аварийно - възстановителни работи. Покривите и на двете сгради бяха възстановени качествено и в срок със средства от общинския бюджет в размер на близо 60 хил. лева.

Преустановено е по - нататъшното увреждане на сградите. Днес кметът Стефан Радев посети детската градина на види направеното, разговаря с директорката и се срещна с децата.

Снимки

Детската градина в село КовачитеДетската градина в село Ковачите / Стефан РадевДетската градина в село КовачитеДвете сгради на детската градина Изцяло нв покрив на високата сградаРемонт е извършен и на покрива на ниската сграда