Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Основно Училище ”Панайот Хитов “ чества 179-годишнина, съобщиха от ОУ” Панайот Хитов”.

24 март 2023 17:16, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди около 1 година, брой четения: 1113
179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”

Празникът бе отбелязан на 22.03.2023 година от ученици, учители и административния персонала на училището. Като начало, учениците от 5, 6 и 7 клас се изявиха като добри стопани, показаха на най-малките, как трябва да се грижим за нашия двор на училището. Група инициативни ученици организираха пролетно почистване и включиха всички от прогимназиален етап.

 

Учениците от 6 клас сами решиха да демонстрират умения в сферата на изобразителното изкуство, като прецизно подновят рисуваните игри на двора: Не се сърди човече, Дама и др.

 

В навечерието на празника, който съвпада с настъпването на пролетта, бе организиран пролетен карнавал. На карнавала с маски бяха поканени деца от детските градини. За пролетния карнавал учениците, от 5 клас и 6 клас подготвиха маски и корони с цветя за най малките гости от градините и всички присъстващи. Учениците бяха подготвили много игри и забавления.

 

Част от инициативите за празника, бе учениците от 5 и 6 клас, да посещават всеки ден през тази празнична седмица, детска градина”Теменуга” и всеки ден да четат приказка пред бъдещите ученици.

 

Ученици от 5 клас почетоха паметта на Панайот Хитов, като поднесоха цветя на паметника му.

 

Самият празник премина с много песни, спортни дейности и инициативи. Ученици от 3-ти и 4 -ти клас отбелязаха Деня на водата със състезание “Кръговрата на водата”. И в състезателен дух, участниците напомниха на всички, колко е важна водата за съвременния човек.

 

В празника се включиха всички, като най-малките учениците от първи клас се изявиха със своя рисунка на тема-”Аз обичам моето училище”. Като творци и художници се изявиха и ученици от 3-ти, 4-ти, 5-ти, 6- ти клас и 7-ми, с участие в конкурс “Моето училище” между класовете.

 

Като завършек на празничника, учениците от 7 клас представиха пред всички презентация на тема “Какво знаем за Панайот Хитов и какво да помним за него”, както и “Пътят на едно 179 годишно училище”. Поставяйки началото си от килийно училище и достигайки днес до едно съвременно, иновативно и модерно училище. Едно училище в което учениците и преподаватели, са запазили своя силен сливенски дух, със силно развита амбиция за успех, която е довела до много постижения и златни медали в различни области като: волейбол, математика и други области. Едно малко училище с големи мечти, развило се и в дигиталните технологии, достигайки до световно признание за Google референтно училище. Първото в нашия град, наред с останалите 16.

Снимки

179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”