Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Областната дирекция на МВР се проведе работно съвещание с директорите на училища във връзка с бомбените заплахи днес

28 март 2023 15:43,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 330
бомбени заплахи

Днес в Областната дирекция на МВР в Сливен се състоя работно съвещание по повод множеството електронни заплахи за поставени бомби в учебни заведения от тази сутрин.

В срещата взеха участие комисар Станимир Колев, заместник-директор на ОДМВР – Сливен, комисар Димитър Кикьов, началник на "Охранителна полиция", заместник-областният управител Антоний Андонов, началникът на Регионалния инспекторат на образованието Кристиана Добрева – Станкова и директори на училища.

Пред ръководителите на учебни заведения комисар Кикьов разясни регламента за реакция при злоумишелни предупреждения и бомбени заплахи и подчерта, че всеки сигнал трябва да бъде адресиран към Министерство на вътрешните работи. Началникът на "Охранителна полиция" посочи още, че този регламент трябва да бъде стриктно спазван, без да се неглижират конкретни ситуации.

В Областната дирекция на МВР е създаден щаб за адекватна реакция на днешната ситуация. Образувано е досъдебно производство за установяване на лицето, извършило деянието. По случая се работи съвместно с Окръжна прокуратура Сливен.