Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състоя се разширена работна среща за хода и изпълнението на големия ВиК проект на област Сливен

28 март 2023 18:46,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 310
работната среща днес

Днес в Областна администрация се състоя разширена работна среща за хода и изпълнението на големия проект на ВиК – Сливен за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа в Сливен, Нова Загора и квартал „Речица“. Тя бе свикана по инициатива на областния управител Минчо Афузов и в нея взеха участие заместник-областният управител Антоний Андонов, управителят на „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД инж. Пламен Трифонов, ресорните заместник-кметове на общините Сливен и Нова Загора - Камен Костов и Нина Генчева, експерти от Звеното за управление на проекта, специалисти от „ВиК – Сливен“ ООД и представители на фирмите - изпълнители.

Целта на срещата бе да се изясни моментната ситуация с изпълнението на водния проект, да се коментират и локализират най-важните текущи проблеми и се набележат стъпки за тяхното разрешаване.

По време на работната среща бяха коментирани и проблеми, свързани с транспортния достъп и временната организация на движението при ремонтните дейности по водния цикъл на град Сливен. Откроена бе необходимостта от по-широка информираност на гражданите относно предстоящите промени в организацията на движение и нуждата от поставяне на повече указателни табели за временните обходни маршрути. Предложени бяха мерки за осъществяването на по-добър синхрон между изпълнителя на проекта и пряко заинтересованите институции - като Центъра за спешна медицинска помощ, РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ и др.

В края на срещата областният управител г-н Афузов декларира готовността на Областна администрация да съдейства максимално за успешното завършване на проекта, който е най-големият изпълняван досега на територията на област Сливен. Той е на обща стойност 131 446 101,78 лв. и предвижда рехабилитация, ремонт и изграждане на 54,71 км водопроводна и 44,79 км канализационна мрежа, както и реконструкция на пречиствателните станции за отпадъчни води в градовете Сливен и Нова Загора.