Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Криминална хроника Сливен - 29.03.2023 г.

29 март 2023 10:07, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 месеца, брой четения: 222
Полиция Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 28.03.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 29.03

 

Сливен: Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали 29-годишен мъж, извършил серия от домови кражби. В средата на месец март са получени заявления за кражби на битова техника, лични вещи и покъщнина от два имот в град Сливен. След проведените издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 29 години от град Сливен, криминално проявен и осъждан за същото престъпление. В хода на разследването се установява, че той е съпричастен и към извършването на други две кражби от имоти в квартал „Надежда“. Отведен е в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. Доброволно е предал част от инкриминираните вещи. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

 

Криминалисти от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са задържали извършител на кражба от частен имот в сливенското село Горно Александрово. Сигналът е подаден на 25 март от 50-годишния собственик, който е намерил имота с разбита входна врата и е установил липсата на моторен трион марка „Husgvarna“. След проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е мъж на 45 години от град Сливен, криминално проявен. Задържана е за 24 часа. Доброволно е предал откраднатата вещ. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

22-годишен мъж е задържан за кражба на мъжка чанта, съдържаща мобилен телефон и ключове. Кражбата е заявена на 27 март. След проведените незабавни издирвателни действия от служители на РУ-Сливен извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен и осъждан на 22 години от град Сливен. Задържана е за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Нова Загора: В РУ-Нова Загора е започнато бързо производство за управление на МПС с поставени регистрационни номера, издадени за други превозни средства. Проверката е извършена на 28 март в град Нова Загора, в района на кръстовище с улици „Цар Освободител“ и „Лубор Байер“. Спрян е за проверка лек автомобил „Фолксваген Транспартер“, който не е регистриран по надлежния ред. Полицейските служители установяват, че предната регистрационна табела е издадена за лек автомобил „Алфа Ромео“, а задната за лек автомобил „Рено“. Автомобилът е управляван от мъж на 36 години от град Нова Загора. Номерата са свалени, водачът е задържан за 24 часа.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН-Сливен своевременно са ликвидирали пожар, без да причинят преки щети, възникнал от запалени отпадъци в кв. „Надежда“ и са отстранили опасно надвиснала ламарина от покрив на жилищен блок в кв. „Ст.Заимов“. Сигналите са получени в 18,45 и 12,29 часа на 28 март.

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е оказал техническа помощ при отстраняването на паднало дърво на пътното платно, на ул. „Патриарх Евтимий“ в град Нова Загора. Сигналът е получен в 08,00 часа на 28 март.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков