Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриване на пленарната сесия на 29-30 март

29 март 2023 21:17, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 месеца, брой четения: 178
Европейски парламент

Председателят Мецола се изказа против новия т. нар. законопроект против хомосексуалността в Уганда при откриването на сесията в Брюксел.

Позовавайки се на новия законопроект, приет от парламента на Уганда миналата седмица, който може да означава доживотни присъди за хора, които се идентифицират като ЛГБТИ, президентът Мецола каза, че е дълбоко обезпокоителен, тъй като е насочен към цели общности и служи за изкупителна жертва на ЛГБТИ лица. „Този парламент многократно е потвърждавал, че на хората трябва да бъде позволено да живеят както желаят да живеят, да бъдат такива, каквито искат да бъдат, и да обичат, както искат да обичат. Повтаряме го и сега“, добави тя.

 

Промени в дневния ред

сряда

Изявление на Комисията относно правата на децата в Rainbow Families и по-специално на родителите от един и същи пол в Италия (без резолюция) се добавя като последна точка следобед. Поради това заседанието се удължава до 21:00 часа.

 

четвъртък

Съвместен дебат по изявленията на Комисията относно върховенството на закона в Гърция, относно върховенството на закона в Испания и относно върховенството на закона в Малта е добавен към изявлението на Комисията относно доклада за 2022 г. относно върховенството на закона – Ситуацията с върховенството на закона в Европейския съюз. Трите изявления ще бъдат приключени с резолюция, която ще бъде гласувана през април.

Докладът на г-н Lagodinsky относно искането за снемане на имунитета на Anna Júlia Donáth се добавя към гласуванията.

Докладът на г-н Kuhs относно номинацията на словашкия кандидат за член на Сметната палата се оттегля.

Информация относно разпределението на гласовете е достъпна в раздела „Приоритетна информация ”.

 

Искане от няколко комисии за започване на преговори със Съвета и Комисията

Решения на комисиите за започване на междуинституционални преговори (Член 71) са публикувани на уебсайта на пленарната зала.

Ако до четвъртък 12:00 ч. в полунощ не бъде направено искане за гласуване в парламента на решението за започване на преговори, комисиите могат да започнат преговори.