Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Киев призовава руснаците да не осиновяват „откраднатите“ деца на Украйна

30 март 2023 10:17, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 месеца, брой четения: 177
Дете

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук призова руснаците да не осиновяват деца, които според нея са били "откраднати" в Украйна по време на войната и депортирани в Русия, предаде Ройтерс.

Международният наказателен съд в Хага наскоро издаде заповеди за арест на Владимир Путин и руския комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова, като ги обвини във военно престъпление за незаконно депортиране на стотици деца от Украйна. Още веднъж напомням на всички руски така наречени „осиновители“ и „настойници“: рано или късно ще трябва да отговорите“, каза Ирина Верещук. В реч пред Европейския парламент председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова за допълнителни усилия за установяване на местонахождението на украинските деца, отвлечени от руските сили. Според Министерството на реинтеграцията на Украйна 19 514 деца са били незаконно депортирани от страната.

Според украински военни руските сили са постигнали известен успех в източния фронтов град Бахмут, предаде Ройтерс. „Украинските сили държат града и отблъскват множество атаки“, съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) разработва нова концепция за защита на Запорожката атомна електроцентрала, каза генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси по време на посещението си в централата. „Опитвам се да поставя на масата реалистични, жизнеспособни предложения, които могат да бъдат приети от всички“, каза той.

Източник: БНР
Снимка: Ройтерс