Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Специализирана операция по битовата престъпност и купен вот в Сливен и Нова Загора

30 март 2023 11:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 158
Специализирана операция по битовата престъпност и купен вот в Сливен и Нова Загора

Акцията е с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността и политическите права на гражданите. От днес сутринта екипи на полиция и жандармерия извършват проверки в търговски обекти, части домове, заложни къщи, игрални зали и превозни средства на територията на районните управления в Сливен и Нова Загора.

При проверка в частен адрес, в сливенския квартал „Надежда”, са намерени списъци с имена и посочени срещу имената суми, иззета и голяма парична сума. Процесуално следствените действия на адреса продължават.

От началото на операцията са задържани шест лица- трима в град Сливен и трима в град Нова Загора. Лицата са задържани за извършени кражби, единият е обявено за издирване от друга дирекция за извършени престъпления и един водач на МПС, който е отказал да изпълни полицейско разпореждане и е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Операцията продължава до приключване на изборния ден. Всички постъпили сигнали, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите ще се отработват приоритетно. До момента в ОДМВР-Сливен са образувани пет досъдебни производства по чл.167 от НК, како и шест сигнала, работят по които продължава.

В операцията участват полицейски сили от сектори „Специални тактически действия”, „Пътна полиция”, „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен, криминална, териториална и охранителна полиция към районните управления в Сливен и Нова Загора със съдействието на Зонално жандармерийско управление-Бургас.

Снимки

Специализирана операция по битовата престъпност и купен вот в Сливен и Нова Загора