Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Родители спряха децата си от училище заради страх от нови заплахи за бомби

30 март 2023 11:21, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 месеца, брой четения: 209
Училище - снимката е илюстративна

За четвърти пореден ден са подадени сигнали за поставени бомби в училища в страната.

Днес заплашителни мейли за поставени взривни устройства са получени в десетки училища в София, Варна, Добрич, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, съобщава БНТ. Анонимните сигнали са изпратени като заплашителни, еднотипни, адресирани като "важно съобщение". Навсякъде са изпратени полицейски екипи. Предприети са действия по процедура. Учениците и персоналът на училищата са евакуирани.

Пред bTV родители на деца от Сливен казаха, че спират децата си от училище до края на седмицата, защото учениците са уплашени и притеснени.

Вчера вътрешният министър Иван Демерджиев заяви по повод заплахите, които са изпращани по имейл, че разследването е много напреднало и скоро ще има данни откъде идват те. Отрече казаното от него предишния ден, че произходът им е Русия. Във връзка с парламентарните избори на 2 април посочи, че МВР ще поеме охраната на всички секции още от събота, като тя ще е непрекъсната до приключване на изборния процес и дори да постъпят сигнали, то няма как бомби да бъдат поставени при непрекъснатата охрана, така че няма да се прекъсва изборният процес.

Президентът Румен Радев пък заяви, че такива серии от бомбени заплахи текат не само в България, но и в Европа и САЩ. Увери, че към момента няма рискове нито за образователната система, нито за нормалното протичане на вота. "Това са хибридни атаки без реална заплаха , така че аз очаквам органите на реда да предприемат всички мерки, за да има спокойствие на изборния процес", каза президентът.

Източник: dnevnik.bg
Снимка: Станимир Петков